Teamet

Teamet grundades 1979 och ägs av Monica Öberg, förare, och Dan Söderberg, chefsmekaniker. Teamet är baserat i Piteå och drivs av två parter i samarbete med mekaniker team av fem personer. Monica Öberg Racing har tävlat i dragracing Top Fuel klassen sedan 1982. Laget är en av Sveriges mest respekterade och snart 27 år av samarbete har resulterat i framgång främst på hemmaplan utan även internationellt. Monica Öberg är trefaldig svensk mästarinna (1986, -89, – 92) och 1992 vann den prestigefyllda titeln European Champion. Under 90-talet tvingade en recession många sponsorer att bryta med sina partners, som också slog hårt mot Monica Öberg Racing. Teamet har fortsatt att tävla med relativ framgång, trots ekonomiska begränsningar.

Dan Söderberg, 52 – Skellefteå

Dan arbetar som maskiningenjör. Dan är, efter gemensamma diskussioner den som tar de slutliga besluten om hur motorn skall justeras inför nästa race. Med en lång erfarenhet av Top Fuel racing är Dan rankad som en av de främsta inom Europa för denna motorsport. Säkerhet och hållbarhet är de två viktigaste nyckelorden för Dan när det gäller dragracing.

Jonas Boogh, 45 – Gävle

Gift med Lotta Boogh. 2 söner, Linus 16 och Emil 17år. Egen företagare. Mekanisk verkstad med inriktning mot converter och topplocksrenovering.

Intressen

En Ford Mercury -56 som är under renovering. En T-23 dragracingbil som är byggd för vintageracing. Skruvar bottendel tillsammans med Eric.
Mail: 02639066@telia.com

Lotta Boogh, 42 år- Gävle

Gift med Jonas Boogh. 2 söner 16 och 17 år. CNC-operatör på Sandvik Coromant

Intressen

En Ford Mercury -56 som är under renovering. En T-23 dragracingbil som är byggd för vintageracing, som hon kör själv. Världens bästa alltiallo.
Mail: 02639066@telia.com

Emil Boogh, 18 – Gävle

Går 2:a året på Gävle Praktiska Gymnasium och utbildar sig till bilmekaniker.

Intressen

Den egna driftingbilen. En Ford Capri -70 med en 16v volvomotor på 450 hk. Skruvar koppling tillsammans med Jörgen. Mail: 02639066@telia.com

Stefan Westrin, 42 – Gävle

Gift och har 2 barn. En son som är 14 och en dotter som är 16 år. CNC-operatör och maskinbyggare på Sandvik Coromant.

Intressen

Chevrolet Nova -65 som är ett rullande objekt. Bygga datorer och installera program. Radiostyrda bilar. Skruvar topplock tillsammans med Jeppe. Mail: swerre.w@telia.com

Jörgen Månsson, 45 – Gävle

Gift och har 3 barn. En son 21och 2 döttrar 19 år. Hjälpmedelstekniker på Hjälpmedelscentralen i Gävle

Inrtessen

Matlagning, karaoke och bilar. Skruvar koppling tillsammans med Emil. Mail: j.mansson@glocalnet.net

Eric Höggrund, 31 – Gävle

Sambo med 2 hundar i en Friggebod, bilmekaniker.

Intressen

Ford Sierra med en BMW-spis i, som måste ha turbo för att gå framåt. Fotning och filming som gärna hamnar på internet. En arbetsmyra. Skruvar bottendel med Jonas. Mail:  hoggrund@live.se

Peder ”Jeppe” Bergdahl, 52 – Umeå

Egen företagare. Driver Umeå offset och tryckeri samt www.jeppes.net Senaste åren kört juniordargster med två av sina tre barn. Själv har han en VW-dragster som stått still några år men som nu håller på att dammas av för att köras med nästa år. Duktig datatekniker. Skruvar topplock på TF-dragstern.

Rikard Åhlén, 42 – Gävle

Gift och har 1 son 14 år. Egen företagare som Snickare och Maskinförare.

Intressen

Kör cross på sommaren och utförsåkning på vintern. Hjälper alla som behöver ett handtag. Mail: rikard.ahlen@hotmail.com

Monica Öberg, 48 – Piteå

När Monica var 19 år började hon att tävla i dragracing med en 1923 Ford Model T. I dag kör hon en Top Fuel Dragster, som accelererar från 0-100 km/t på bara en halv sekund, och namnet Monica Öberg är välkänt i dragracing kretsar både i och utanför Sverige. Med tre SM,- och en EM-seger samt ett stort antal utmärkelser i bagaget, är hon en av Sveriges mest framgångsrika Top Fuel förare genom tiderna. Att hon fortfarande är aktiv i sporten efter så många år visar engagemang, kämpaglöd och inte minst en stor kärlek till sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Living life a quarter mile at the time